abdijbock van de Egmondse abdijLa Chouffe blondBokbok dubbelbockTexelse Skuumkoppe

Texels Skuumkoppe wordt "witbier" genoemd, maar is een Weizenbier met een alcoholpercentage van 6%. Het was het eerste donkere Nederlandse Weizenbier (zogenaamde "Dunkelweizen").

Het wordt sinds november 2002 gebrouwen met gerstemout en tarwemout van Texel, hop, geroosterde gerstemout en door de duinen van Texel gezuiverd water. Men voegt geen kruiden toe. Men werkt met bovengisting. Er gebeurt eveneens nagisting op fust en fles.

De naam refereert aan het "skuum" (schuim) op het zeewater, dat door een volle witte bierkraag wordt verbeeld. Het komt van origine van Texel, maar het wordt inmiddels in heel Nederland gedronken.Karmeliet Tripel

Karmeliet is een complex goud- tot bronskleurig bier met een romige schuimkraag. Dit komt onder meer door de gebruikte granen, maar ook door een beperkt gebruik van Stiermarkse hop, het overvloedig kruiden en het fruitig karakter (banaan en vanille) van de huisgist. De zoete aanzet evolueert verder in een uitgesproken sinaasappelsmaak om dan mildbitter uit te vloeien.

Karmeliet wordt gebrouwen door Brouwerij Bosteels in Buggenhout. Het wordt geserveerd in een elegant bierglas dat is versierd met een gestileerde Franse lelie. De naam Karmeliet werd achteraf, na de feitelijke creatie van het driegranenbier, gekoppeld aan de Karmelieten van Dendermonde die in het begin van de 17e eeuw reeds een driegranenbier brouwden. Wegens het grote succes wordt het bier ook gebrouwen bij brouwerij Van Steenberge te Ertvelde. Door de sterk gestegen vraag naar het bier kon de brouwerij in 2012 de vraag niet meer bijhouden, waardoor een aantal horecazaken te weinig Karmeliet kregen aangeleverd. Ook in 2009, na het winnen van de World Beer Awards, was dit reeds het geval, hoewel de productie toen met 30% was opgedrevenCornet zwaar blondJupiler pilsenerHertog Jan premium pilsener